Rezultate 2022

____ PROIECTE CÂȘTIGĂTOARE ____

Școala smart

Status: proiect implementat

https://dumbravitatv.ro/scoala-smart-primul-proiect-din-cadrul-bugetarii-participative-dumbravita-implementat-cu-succes-video/

Voturi: 266

Categorie: Educație

Școala Gimnazială Comuna Dumbravita reprezintă una din cele mai competitive din județul Timiș, dar aspirațiile școlii merg dincolo de un loc într-un clasament, sau o ierarhizare sterilă: școala este a doua casă pentru elevi și trebuie sa fie locul de care ei să se simtă legați și care le răspunde nevoilor și așteptărilor. 

VEZI PROIECTUL

 

 

Autocar pentru transportul școlar

Status: în curs de achiziționare

Voturi: 228

Categorie: Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației

Achizitionarea unui mijloc de transport pentru elevii și preșcolarii Școlii Gimnaziale Dumbrăvița este o prioritate. Cel puțin 15 ani acest  mijloc de transport ar completa parcul auto şi ar  asigura necesarul de transport al elevilor şi pe timpul activităţilor extraşcolare, excursii,  tabere, vizite, parteneriate. 

VEZI PROIECTUL

 

 

Pietonala pe strada Mureș

Status: în curs de execuție, a fost predat amplasamentul spre constructor

Voturi: 211

Categorie: Infrastructură stradală

Proiectul prevede o zona de mobilitate urbana similara cu cea de pe strada Ion Creanga. Poate fi folosita ca alee pietonala, zona de alergare sau pista de biciclete. Totodata ar putea fi o buna ocazie sa se planteze o perdea verde de arbori.

VEZI PROIECTUL

 

 

Parc str Goga - sport și joacă - de la mic la mare!

Status: în curs de execuție a fost predat amplasamentul spre constructor

Voturi: 183

Categorie: Amenajare de spații verzi și locuri de joacă

Crearea unui PARC SPORTIV compus din 2 zone separate de strada Ady Endre.

Concept: Prin specificul echipamentelor, obiectivul este de a oferi modalitati de miscare, sport si socializare indifferent de categoria de varsta (copii, adolescenti, tineri, seniori)

VEZI PROIECTUL

 

____ PROIECTE NECÂȘTIGĂTOARE ____

Reabilitare si dotare dispensar medical

Voturi: 136

Categorie: Sănătate

In masura in care se poate primaria sa depuna eforturi pentru deschiderea unui centru de permanenta sau a unei sectii de primiri urgente in incinta dispensarului din localitate. Bugetul alocat ar fi folosit pentru renovare si/sau dotari.

VEZI PROIECTUL

 

Aer curat pentru Dumbrăvița

Voturi: 123

Categorie: Smart City

Proiectul prevede:

  • Montarea a 15 microstații uRADMonitor A3, de monitorizare a calității aerului la nivelul comunei Dumbrăvița
  • Montarea a 60 de senzori pentru monitorizarea nivelului de CO2 în unitățile de învățământ din Dumbrăvița (în fiecare sală de clasă)

VEZI PROIECTUL

 

 

Circuit Sportiv Modular PUMPTRACK-Global

Voturi: 103

Categorie: Sport

Amplasare: Între Sala Polivalentă din Dumbrăvița și Caminul Cultural (Pista se poate monta pe iarbă, beton, asfalt, conform indicațiilor producătorului.

Beneficiarii direcți: Tinerii pot avea de acum locul lor în care să facă sport și să socializeze, legal, curat, modern, cool.

VEZI PROIECTUL

 

 

Mașini de măturat electrice pentru parcuri, alei și trotuare

Voturi: 94

Categorie: Protecția mediului

Mașini de măturat electrice pentru parcuri, alei și trotuare. Nr. unități: 2 Bucăți Măturătoare Urbană TSM ITALA 135 BT

Beneficiari: Cetatenii comunei Dumbrăvița. Locurile de joacă, aleile, sau pistele pentru biciclete pot fi acum curate și primitoare.

VEZI PROIECTUL

 

 

DUMBRAVITA City App – ghidul tau digital

Voturi: 75

Categorie: Digitalizare

Crearea unui website dedicat (diferit de website-ul tipic de primărie) și a unei aplicatii de mobil (Android, iOS) prin care utilizatorii pot afla informații utile în raza comunei Dumbrăvița (în prima faza), putând fi ulterior conectata cu alte aplicații din zona Timișoarei.

VEZI PROIECTUL

 

 

NOVATECA – pentru o comunitate ca la carte!

Voturi: 71

Categorie: Educație

Nevoile comunitatii s-au schimbat in ceea ce priveste conceptul unei biblioteci clasice astfel ca invatarea se muta de la biroul propriu si de unul singur catre invatarea prin experiente noi, experimente si utilizarea experientelor comunitatii. Astfel, biblioteca clasica lasa loc invatarii prin metode inovative.

VEZI PROIECTUL

 

 

Teren de streetball in parcul Nordic

Voturi: 62

Categorie: Sport

In Dumbravita este o mare nevoie de terenuri sportive si in lipsa unor spatii noi, cele actuale ar putea fi adaptate pentru practicarea unor activitati la o scara mai mica. In parcul Nordic, in zona centrala ar putea fi amplasat un teren de baschet/streetball de 100 mp, in sistem 3x3 la un cos. 

VEZI PROIECTUL

 

 

Lărgire pod strada Ferventia

Voturi: 54

Categorie: Mobilitate, accesibilitate şi siguranţă circulaţie

Una din strazile importante din Dumbrăvița este, cu siguranță, strada Fervenția. În anii trecuți aici au avut loc mai multe lucrări în scopul modernizării ei. Din păcate, aceste lucrări au mai multe deficiențe de proiectare și execuție. 

VEZI PROIECTUL

 

 

Piata second hand mamici,tatici, copii si de toate pentru toti

Voturi: 54

Categorie: Social

In cadrul pietei de pe strada Kos Karoly mamicile si taticile ar putea aduce lucrurile folosite dar in stare buna, ca un fel de piata Flavia, Mehala. Candva s-au organizat in curti, pe strazi, cred ca odata si la piata, dar sa fie regulat de exemplu in fiecare joi,sau vineri.sau sambata. Eu asa cred ca este un lucru bun pentru toata lumea si cei care vand si cei care cumpara.

VEZI PROIECTUL

 

 

Festivalul de film TGIFF, ediția 2022

Voturi: 37

Categorie: Cultură

Festivalul de film The Galactic Imaginarium Film Festival (TGIFF) va avea a doua editie in 2022. Este un festival international de film Science Fiction și Fantasy (SFF), care are 2 secțiuni: online și la locație, la Casa de cultură din Dumbrăvița. Organizatorul este Asociația pentru educație complementară din Dumbrăvița, iar Director al festivalului este subsemnatul, Darius Hupov. 

VEZI PROIECTUL

 

 

Dotare Casa de Cultură

Voturi: 36

Categorie: Cultură

Ne dorim ca în Dumbrăvița să avem și o viață culturală vie, dinamică, de valoare. Acest lucru nu poate fi realizat fără investiții în infrastructura culturală. Construcția Casei de Cultură a fost finalizată în cursul anului 2021, dar în acest moment nu este utilizată în scop cultural. 

VEZI PROIECTUL

 

 

Bănci inteligente KUUBE PLUS

Voturi: 35

Categorie: Amenajare spații publice

Proiectul prevede amplasarea a două “Bănci inteligente” pe spațiul public al comunei Dumbrăvița. Beneficiarii proiectului: sunt în primul rând tinerii. Scopul principal al proiectului este de a atrage tinerii în zonele verzi, unde pot socializa și face mișcare în aer liber.

VEZI PROIECTUL

 

 

FESTIVALUL PARINTILOR editia a 2 a

Voturi: 21

Categorie: Educație

Festivalul Parintilor, aflat la a doua editie, este organizat de Asociatia Pentru Educatie Complementara, din Dumbravita. Evenimentul va avea loc la sediul Afterschool Equilibrium, din Dumbravita, in weekendul 8-9 octombrie 2022.

VEZI PROIECTUL

 

 

Jocurile olimpice, Olimpiada cartierelor, Dumbrăvița 2022

Voturi: 13

Categorie: Sport

Dumbrăvița are o populație tânără, activă, dornică să facă mișcare în aer liber. Din păcate la ora actuală baza materială este insuficient dezvoltată, iar posibilitățile de practicare a sportului sunt limitate. De asemenea, lipsa unui cadru organizat face dificilă coagularea unor echipe/grupuri de sportivi, care să se bucure de sportul preferat.

VEZI PROIECTUL