Bugete participative

Bugetare participativă 2023

Vezi rezultatele
Etapa curentă

Anunțarea câștigătorilor

Etapele proiectului de bugetare participativă

Campanie de informare

-

Depunerea proiectelor

-

În perioada 11 mai - 17 mai puteți depune proiectele în domeniile descrise mai jos. În cadrul procesului de Bugetare Participativă din Dumbrăvița poți înscrie o singură idee de proiect pentru fiecare direcție de dezvoltare:  Infrastructură stradală, Amenajare de spații verzi și locuri de joacă, Amenajare spaţii publice, Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, Cultură, Educație, Social, Sănătate, Protecția mediului, Digitalizare, Smart City, Sport și Alte domenii de interes.

Depune un proiect

Contestații și clarificări

-

Comisia va lua în calcul și proiectele cu potențial înalt de eligibilitate dar cu sincope în descriere, transmițându-le răspuns cu privire la sugestiile de îmbunătățire și termenul până la care propunerea poate fi modificată. În cazul in care acestea au modificat proiectul astfel încât să țină cont de recomandările Comisiei, se vor considera eligibile și vor intra la vot. Fiecare persoană al cărei proiect a fost declarat neeligibil poate să primească, la cerere, un răspuns scris cuprinzând motivele pentru care propunerea a fost declarată neeligibilă. Toate proiectele declarate eligibile urmează să fie supuse votului cetățenilor.

Prezentarea și dezbaterea listei finale

-

În această etapă va avea loc prezentare proiectelor depuse de cetățeni și va avea loc o nouă dezbatere pe marginea propunerilor făcute spre implementare în comuna Dumbrăvița. 

Cetățenii vor fi invitați să discute toate aspectele propunerilor exprimate înainte de etapa decisivă a votului direct pentru toate ideile exprimate în platforma de bugetare participativă. 

Votul comunității

-

Votul are loc online într-o singură etapă.

Fiecare votant va vota un singur proiect per domeniu. lerarhizarea proiectelor se va face în funcţie de numărul de voturi, în limita bugetului alocat. Proiectele selectate în urma celor două proceduri de consultare publică (vot online și vot popular în cadrul întâlnirilor publice) vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al localitatii și implementate prin grija conducerii executive a Primăriei localității Dumbrăvița.

Anunțarea câștigătorilor

-

Primăria Dumbrăvița se angajează sa demareze procedurile de implementare a proiectelor câștigătoare în urma desfășurării procesului de vot. 

Domeniile finanțate

 • Sănătate250.000 RON
 • Sport250.000 RON
 • Social250.000 RON
 • Smart City250.000 RON
 • Protecția mediului250.000 RON
 • Mobilitate, accesibilitate și siguranță circulație250.000 RON
 • Infrastructură stradală: alei, trotuare, pietonale250.000 RON
 • Educație250.000 RON
 • Digitalizare250.000 RON
 • Cultură250.000 RON
 • Amenajare spații publice250.000 RON
 • Amenajare de spații verzi și locuri de joacă250.000 RON
 • Alte domenii de interes pentru comunitate250.000 RON

Vezi pe hartă unde au fost propuse proiecte până acum

Runde de bugetare participativă încheiate

Bugetare participativă 2023

#ImpreunaDecidem

Alte informații utile

Pentru a participa în această rundă de bugetare participativă este important să citiți cu atenție Regulamentul de participare, accesibil din meniul principal.