Mergi înapoi

Jocurile olimpice, Olimpiada cartierelor, Dumbrăvița 2022

Doru Farca Doru Farca  •  2022-04-01  •  Sport  • 

Drapel olimpic
Drapel olimpic

Codul propunerii de proiect: 14

JOCURILE OLIMPICE

OLIMPIADA CARTIERELOR

Dumbrăvița 2022

1. Descrierea proiectului. Dumbrăvița are o populație tânără, activă, dornică să facă mișcare în aer liber. Din păcate la ora actuală baza materială este insuficient dezvoltată, iar posibilitățile de practicare a sportului sunt limitate. De asemenea, lipsa unui cadru organizat face dificilă coagularea unor echipe/grupuri de sportivi, care să se bucure de sportul preferat.

Propunerea se referă la organizarea unui concurs între cartierele Dumbrăviței, un concurs la care să poată participa orice locuitor la Dumbrăviței, indiferent de vârstă. Intenția este de a se organiza competiții sportive cât mai multe și mai variate.

Organizarea se face de către Primărie, împreună cu CSC Dumbrăvița, în parteneriat cu Școala, cluburi și asociații sportive independente, sponsori și voluntari.

Participanții vor fi locuitorii Dumbrăviței, împărțiti pe grupe de vârstă, la una sau mai multe discipline sportive, individual, în familie, sau în echipă. Fiecare participant se înscrie și concurează sub drapelul cartierului în care locuiește (5 cartiere), iar în caz de victorie câștigă puncte în Clasamentul cartierelor.

Lista competițiilor se dorește a fi cât mai amplă și variată, ea cuprinde atât sporturi consacrate, cât și unele competiții inedite. Lista competițiilor propuse poate fi consultată în Anexa 4. Această listă poate fi completată și cu alte probe la solicitarea concurenților (în funcție de posibilitățile de organizare).

Premii. Fiecare participant primește la finalul probei o diploma de participare. Primii 3 clasați, la fiecare categorie, primesc diplome, medalii și puncte în contul cartierului din care fac parte. Punctele se contorizează în Clasamentul general al cartierelor. La finalul olimpiadei, cartierul cu cele mai multe puncte primește marele premiu: Cupa Olimpiada cartierelor, Dumbrăvița 2022. Sportivii și sportivele care acumulează cele mai multe puncte pe durata olimpiadei sunt recompensați cu Cupa sportivul/sportiva anului, Dumbrăvița 2022 (locurile 1, 2, 3). Familiile care la finalul olimpiadei au acumulat cele mai multe puncte, primesc Cupa familia olimpică, Dumbrăvița 2022 (locurile 1, 2, 3).

Localizarea proiectului. Probele de concurs se vor desfășura pe parcursul zilelor de sâmbătă, în bazele sportive ale CSC, pe terenuri amenajate special pentru acest eveniment, sau în bazele sportive ale partenerilor și sponsorilor din Dumbrăvița. Participarea se face individual, în familie, sau echipă (pe categorii de vârstă și sex, în funcție de disciplina sportivă).

Localitatea va fi împărțită în 5 cartiere, fiecare cartier își va alege o culoare, va avea un Comitet olimpic de cartier (minim 3 voluntari), care va coordona și sprijini participarea la olimpiadă a sportivilor și va colabora la organizarea competițiilor.

Durata proiectului. Se dorește organizarea a 5 weekenduri de concurs, în zilele de sâmbătă, în sezonul cald, în lunile mai-septembrie.

Beneficiarii proiectului sunt în primul rând participanții la competiții, dar și restul locuitorilor, scopul fiind:

- încurajarea practicării sportului și a mișcării in aer liber

- susținerea și atragerea locuitorilor spre practicarea sportului amator și de performanță

- dezvoltarea de noi ramuri sportive

- dezvoltarea și întărirea relațiilor din comunitate.

Bugetul estimat. O primă estimare ne conduce spre o sumă de aproximativ 150.000 lei. În funcție de bugetul disponibil, amploarea evenimentului și capacitatea organizatorică, acest buget poate varia între 100.000 și 250.000 lei (vezi Anexa 1).

Documente atașate:

- tabel cu estimarea costurilor (Anexa 1)

- Regulamentul general de desfășurare a olimpiadei (Anexa 2)

- festivitatea de deschidere (Anexa 3)

- lista si calendarizare competițiilor sportive (Anexa 4)

Modul de implicare a inițiatorului.  Deși îmi doresc să particip la câteva probe, cu mare probabilitate mă voi regăsi prin Comitetul de organizare. Doresc de asemenea să invit să participe câteva asociații sportive independente care și-au manifestat dorința de a colabora cu Clubul Sportiv Comunal Dimbrăvița (CSC) în organizarea de competiții.

Acțiuni preliminare pentru implementare. În primul rând trebuie constituit Comitetul de organizare, care să planifice, să pregătescă și să organizeze competițiile. Din acest comitet vor face parte: Comitetele olimpice de cartier, reprezentanți ai Primariei, reprezentanți ai CSC, ai Poliției locale, ai partenerilor și sponsorilor.

 

Buget estimat de autorul propunerii: 150.000 RON

Documente (4)

Nu aveți repere definite